Froome: “Nibali is mijn grootste rivaal tijdens de Vuelta”

Door Youri IJnsen, woensdag 16 augustus 2017 om 18:28

foto: ASO

Chris Froome is een van de topfavorieten voor de eindzege in de Vuelta a España. De 32-jarige Brit hoopt na drie tweede plaatsen nu eindelijk eens de eindzege in Spanje te pakken. Om in die missie te slagen, zal hij onder andere Vincenzo Nibali moeten verslaan. “Hij is mijn grootste rivaal”, vertelt de Sky-renner aan CyclingWeekly.

Serieuze bedreiging
Froome vreest dat de Italiaan van Bahrain Merida het grootste struikelblok vormt. “Het is niet zo dat ik niet op anderen let. Maar ik denk dat Vincenzo mijn grootste rivaal is, omdat hij fris is en omdat zaken tijdens de Giro niet liepen zoals hij dat gewild zou hebben. Ik stel me voor dat hij tot op het bot toe gemotiveerd is.”

‘Beter dan vorig jaar’
De Brit waarschuwt zijn concurrent wel. “Ik denk dat ik in beter vorm ben in vergelijking met vorig jaar. Toen zaten de Olympische Spelen er natuurlijk tussen. Nu heb ik twee solide weken met mijn trainer achter de rug. Daarin waren we in staat om de reset-knop in te drukken en mijn hoofd leeg te maken, zodat ik me volledig kon focussen. […] Ik voel dat ik meer dan ooit klaar ben voor de Vuelta.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties