Lotta Lepistö verslaat Marianne Vos in Vårgardå

Door Nick Doup, zondag 13 augustus 2017 om 13:10

foto: Sirotti (archief)

De wegwedstrijd van Crescent Vårgardå 2017 is op naam gekomen van Lotta Lepistö. De Fins kampioene van Cervélo-Bigla klopte kersvers Europees kampioene Marianne Vos (WM3) in de sprint. Leah Kirchmann (Sunweb) eindigde als derde.

Een elftal maakte zich los van het peloton, met daarbij drie Nederlandse vrouwen: Chantal Blaak (Boels-Dolmans), Moniek Tenniglo (WM3) en Sabrina Stultiens (Sunweb). Zij reden een voorsprong van bijna drie minuten bijeen in de Zweedse koers, die over vier onverharde stroken ging.

Toen de laatste vier laatste lokale rondes rond Vårgardå begonnen, hijgde het peloton al in de nek van de koplopers. Een vijftal met Stultiens, Blaak, Bronzini, Ryan en Spratt had zich losgemaakt, maar de vijf werden een kleine dertig kilometer voor de streep teruggepakt door het voorste deel van een uit elkaar geslagen peloton.

En groupe begon het peloton aan de slotronde van elf kilometer. Amy Pieters demarreerde, maar kon op de enige helling in het lokale circuit niet wegblijven. De ploeg van Boels-Dolmans probeerde een sprint te ontlopen, maar elke aanval werd onschadelijk gemaakt. Ellen van Dijk trok de sprint aan en leek even voor eigen kans te gaan. Zij was echter niet opgewassen tegen de snelle benen van Lepistö, die Vos te snel af was.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties