August Jensen klopt Dylan Teuns in Noorwegen, Michel Kreder vierde

Geplaatst op zaterdag 12 augustus 2017 om 18:21

Foto: ASO

August Jensen (Coop) heeft de derde etappe in de Arctic Race of Norway gewonnen. De 25-jarige Noor versloeg Dylan Teuns (BMC), die in de finale veel werk moest opknappen en uiteindelijk een banddikte tekort kwam om zijn tweede ritzege te pakken. De Belg wist wel de leiding in het klassement te behouden.

Het duurde vandaag lang voordat de vlucht van de dag wegreed, maar uiteindelijk kregen acht renners een vrijgeleide. Adrien Petit (Direct Energie), Bernhard Eisel (Dimension Data), Truls Korsaeth (Astana), Ole Andre Austevoll (Coop), Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro), Hugo Hofstetter (Cofidis), Daniel Ricardo Diaz (Delko Marseille Provence KTM) en Sébastian Delfosse (WB Veranclassic Aqua Protect) reden naar een maximale voorsprong van bijna vier minuten.

De kopgroep hield goed stand, maar aan de voet van de 5,2 kilometer lange slotklim – met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,9 procent – was het avontuur van de leiders voorbij. Andrei Grivko (Astana) probeerde vervolgens in de aanval te gaan. De Oekraïner sloeg een mooi gat. Achter hem lag het peloton op een lint door de aanwezigheid van een harde wind.

Op twee kilometer van het einde ging Rein Taaramäe (Katusha-Alpecin) in de tegenaanval, maar klassementsleider Dylan Teuns (BMC) liet hem niet wegrijden. Het gevolg was echter wel dat de Belg op deze manier al zijn ploegmaten kwijtraakte. Taaramäe bracht op zijn beurt zijn teamgenoot Alexander Kristoff in de problemen.

Teuns besloot om op het laatste stuk van de beklimming zelf op kop te rijden. De BMC-renner rekende Grivko op één kilometer voor het einde in en wist daarna ook nog een aanval van Ben O’Connor (Dimension Data) te counteren, waarna hij de sprint al op 400 meter van het einde aanging. Het bleek vervolgens echter te veel van het goede om ook nog te winnen. Hoewel Teuns nog ver kwam, was August Jensen net iets sneller. Teuns strandde op plaatst twee, voor Dorian Godon (Cofidis) en de Nederlander Michel Kreder (Aqua Blue Sport).

foto: ASO


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties