Lars Boom moest passen: “Ik ontplofte”

Geplaatst op zaterdag 12 augustus 2017 om 17:31

Lars Boom heeft vandaag zijn leiderstrui in de BinckBank Tour niet kunnen behouden. “Toen de koers begon op de Saint-Roch zat ik een groepje achter de favorieten”, verklaart hij voor de camera van WielerFlits. “Daarna kwamen we in de afdaling terug, maar de tweede keer gingen ze zo hard omhoog dat ik ontplofte.”

Het parcours bleek voor Boom te lastig. “Ik ben geen rasklimmer. De klimmetjes waren net iets langer dan gisteren, dat maakt het soms erg lastig. Ik ben hier net niet voor gebouwd. Het jaar dat ik hier derde werd achter Wellens en Dumoulin had ik net de Tour in de benen en dan merk je gewoon dat je een stuk makkelijker bergop rijdt.”

De renner van LottoNL-Jumbo is nog steeds in zijn nopjes met de ritzege van gisteren, maar baalt achteraf van zijn zegegebaar. “Het was niet echt een goed voorbeeld voor de kindjes die thuiszitten”, beseft hij. “Ik ben heel blij met de overwinning, en hoe ik gisteren heb gekoerst, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds baal dat ik de Vuelta niet ga rijden.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties