Geniez wint slotrit Tour de l’Ain, eindzege voor Pinot

Geplaatst op zaterdag 12 augustus 2017 om 15:29

foto: Sirotti

Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) heeft de vierde en tevens laatste etappe van de Tour de l’Ain op zijn naam geschreven. De Fransman versloeg Thibaut Pinot (FDJ) en Mattia Cattaneo (Androni-Sidermec-Bottecchia) in een sprint. De leidende positie van Pinot kwam vandaag niet in gevaar.

Tien koplopers
In de openingsfase van de etappe reden tien renners weg uit het peloton. Anthony Turgis (Cofidis), Hubert Dupont, Julien Bérard (AG2R La Mondiale), Jérémy Cornu (Direct Energie), Pierre Luc Périchon (Fortuneo-Oscaro), Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert), Johannes Schinnagel (Felbermayr-Simplon Wels), Frédéric Brun (Franse selectie), Roland Thalmann (Roth-Akros) en Thibault Ferasse (Armée de Terre) kleurden vandaag de etappe.

Het was echter snel duidelijk dat deze tien weinig kans zouden maken op de etappezege. FDJ zorgde ervoor dat het verschil beperkt bleef, waardoor de vluchters al aan het begin van de Col du Grand Colombier gegrepen kon worden. Dupont bleek de sterkste van de tien en werd als laatste van de kopgroep ingerekend.

Kruijswijk voorop
Op dat moment waren Thibaut Pinot, Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) en Mattia Cattaneo ontsnapt uit een sterk uitgedund favorietengroepje. Pinot bleek vooraan over de sterkste klimmersbenen te beschikken. Kruijswijk paste als eerste en vlak voor de top moest ook Cattaneo het hoofd buigen na een versnelling van Pinot.

Na de top volgde echter nog een afdaling en dat bleek eens te meer niet het favoriete terrein van Pinot. Cattaneo wist weer bij hem terug te keren, net als Gaudu en Geniez, die de sprong vanuit het favorietengroepje hadden gemaakt. Kruijswijk slaagde er daarentegen niet in om weer voorin te geraken en zou de etappe als elfde eindigen.

De koplopers leken in de finale af te stevenen op een sprint. Dat was echter tegen de zin van Cattaneo. De Italiaan probeerde bij het ingaan van de slotkilometer weg te rijden, maar slaagde daar niet in, waarna Geniez over de snelste benen bleek te beschikken.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties