Zegegebaar Boom was reactie op missen Vuelta

Geplaatst op zaterdag 12 augustus 2017 om 10:40

foto: Sirotti

Lars Boom weigerde vrijdag te verklaren wat er achter zijn frustratie zat bij het vieren van zijn ritzege in de BinckBank Tour, maar De Telegraaf denkt de reden te weten. De Brabander zou donderdagavond namelijk te horen hebben gekregen dat de ploeg hem passeert voor de Vuelta en daar is hij allerminst blij mee.

Boom benadrukte na afloop van de etappe in een persconferentie al het belang van een grote ronde. Het feit dat Astana hem vorig jaar geen enkele drieweekse rittenkoers liet rijden, noemde hij als één van de redenen voor zijn mindere vorm in het afgelopen voorjaar. Nu lijkt het erop dat Boom dit jaar opnieuw geen grote ronde gaat rijden.

De selectie van LottoNL-Jumbo moet officieel nog bekend worden gemaakt. De ploeg wil met Steven Kruijswijk hoog eindigen in het algemeen klassement.

Zelf houdt Boom zijn kaken stijf op elkaar over de betekenis van zijn zegegebaar. “Geen commentaar”, was hij kort maar krachtig tijdens de persconferentie. “De mensen voor wie het is, weten waar het om gaat.” De Nederlander staat met nog twee dagen te gaan aan de leiding in de BinckBank Tour. Zijn voorsprong op Peter Sagan bedraagt twee seconden.

Update 10:40
LottoNL-Jumbo heeft voor de start van de zesde etappe in de BinckBank Tour bevestigd dat Lars Boom de Ronde van Spanje moet missen. De ploeg stelt hem niet op voor de drieweekse rittenkoers, waardoor Boom voor het tweede jaar op rij geen grote ronde rijdt.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties