Gaudu rondt FDJ-feestje af in Oyonnax, Kruijswijk vijfde

Door Nick Doup, vrijdag 11 augustus 2017 om 16:28

foto: Sirotti (archief)

David Gaudu heeft de derde etappe van de Tour de l’Ain gewonnen. De talentvolle klimmer van FDJ was samen met zijn ploegmaat Thibaut Pinot ontsnapt en mocht na een zware bergetappe als eerste over de finish in Oyonnax. Alexandre Geniez werd ruim daarachter derde. Steven Kruijswijk mengde zich ook in de strijd, hij werd vijfde.

Direct vanuit het vertrek ging het tempo de hoogte in. Op de tweede klim van de dag sprongen drie renners weg. Clément Chevrier, Thomas Degand en Thibault Ferasse pakten twee minuten voorsprong, maar op dertig kilometer van de finish was hun liedje uitgezongen.

Op dat moment moesten nog twee cols overwonnen worden. De Col du Berthiand was de eerste beklimming. Hier kwamen de favorieten uit hun kot. Thibaut Pinot, David Gaudu en Brice Feillu vielen aan, Steven Kruijswijk en Alexander Geniez moesten in de achtervolging. Feillu kon zijn twee medevluchters van FDJ niet volgen, waarna hij terugzakte in de groep-Kruijswijk.

De drie waren echter niet opgewassen tegen het FDJ-duo, dat steeds verder uitliep. Uiteindelijk mocht de 20-jarige Gaudu zijn eerste profzege boeken. Een kleine minuut later passeerde Geniez de finish, veertien tellen voor Feillu en Kruijswijk.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties