Casper Pedersen bezorgt Denemarken Europese beloftentitel

Geplaatst op zaterdag 5 augustus 2017 om 12:34
EK Wielrennen

Foto: UEC

Casper Pedersen uit Denemarken heeft het Europees kampioenschap op de weg voor beloften gewonnen. De thuisrijder bleek in Herning de sterkste van een kopgroep van vier. Pedersen is daarmee de opvolger van Alexandr Riabushenko.

De wedstrijd werd vandaag gekenmerkt door vele valpartijen, lekke banden én aanvallen. Op de vlakke omloop van 20,1 kilometer, die in totaal achtmaal moest worden afgelegd, bleek het voor vluchters bijzonder lastig om weg te geraken, waardoor steeds nieuwe kopgroepen ontstonden. Namens Nederland zaten Pascal Eenkhoorn en Hartthijs de Vries mee in verschillende ontsnappingen, maar beide pogingen werden teniet gedaan.

In de finale moest de Nederlandse ploeg gaan achtervolgen toen een groep van dertien man wegreed zonder één met een oranje tenue. Deze vluchters werden weer bijgehaald, maar toen een nieuwe kopgroep van vier ontstond, ontbrak de Nederlandse formatie opnieuw. Ditmaal waren Benoît Cosnefroy (Frankrijk), Marc Hirschi (Zwitserland), Casper Pedersen (Denemarken) en Petr Rikunov (Rusland) weggesprongen.

Deze vier hielden in de finale knap stand. Wat volgde was een spannende strijd tussen de vluchters en het peloton. Het verschil werd in de slotkilometer bijzonder klein, waardoor Pedersen besloot om vroeg aan te gaan. Die tactiek bleek succesvol: de Deen kwam juichend over de streep, twee seconden voor Cosnefroy en Hirschi.

Het peloton strandde op slechts vier seconden van de winnaar. Kristoffer Halvorsen, de Noorse wereldkampioen bij de beloften, won het sprintje om plaats vijf voor de Nederlander Fabio Jakobsen. Met Bram Welten (negende) eindigde ook een tweede Nederlander in de top tien.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties