Cookson gaat zich inzetten voor uitbreiding La Course

Geplaatst op maandag 24 juli 2017 om 13:15

Brian Cookson hoopt dat ASO bereid is om La Course in de toekomst uit te breiden. De voorzitter van de UCI schrijft op zijn website dat hij met de organisator van de wedstrijd de mogelijkheden gaat bespreken.

“We hebben andermaal gezien dat vrouwen kunnen koersen in het hooggebergte. Ik zal met ASO de mogelijkheden bespreken om de betrokkenheid van vrouwen in de Tour uit te breiden, zodat we de kalender voor het vrouwenwielrennen optimaal kunnen benutten”, geeft Cookson aan.

Bij de mannen heeft Cookson ‘een van de meest opwindende Tours ooit’ gezien. “Ik wil iedereen feliciteren met een van de spannendste en opwindendste edities ooit”, aldus Cookson. Hij benadrukt dat er de afgelopen maand veel gedaan is om bedrog tegen te gaan. “De UCI neemt technische fraude erg serieus. We hebben er hard aan gewerkt om degenen die een oneerlijk voordeel zoeken, voor te blijven. We hebben elke dag in samenspraak met ASO en de Franse autoriteiten controles gedaan om technische fraude te detecteren.”

Daarnaast blijft de strijd tegen doping een speerpunt. “Onze samenwerking met WADA en het Franse anti-dopingagentschap AFLD versterkt ons vertrouwen dat we de strijd tegen doping aan het winnen zijn. We blijven uitgebreid testen in al onze disciplines om ervoor te zorgen dat iedereen die in de verleiding komt om vals te spelen, weet dat hij gepakt wordt.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties