Van Vleuten na winst op Izoard: “Ik wilde het niet op een sprint aan laten komen”

Geplaatst op donderdag 20 juli 2017 om 14:33

Foto: ASO

Annemieke van Vleuten imponeerde vandaag tijdens La Course op de Izoard. De Nederlandse ontsnapte op de slotklim van haar medevluchters en soleerde naar de overwinning. “Ik wist dat als ik de Giro-benen van tien dagen terug zou hebben, ik gewoon goed moest zijn”, vertelde zij na afloop aan de NOS.

“Vijf kilometer voor het einde wilde ik even testen hoe ze waren”, kijkt ze terug. “Ik zat nog best wel makkelijk in het wiel en wilde het niet aan laten komen op een sprint”, geeft ze aan. “Met de achtervolging van zaterdag in het achterhoofd leek het mij beter om vroeg te gaan in plaats van lang te wachten. Het is wel lekker dat ik nu iets voorsprong heb.”

Van Vleuten is dolgelukkig met haar overwinning. “Ik denk dat ik vanavond niet goed kan slapen. Dit is zo’n grote wedstrijd voor ons. Ik hoop dat het een vervolg gaat krijgen in de vorm van een meerdaagse. Op zo’n klim wint de sterkste bergop. Ik ben blij dat ik dat was en ben er erg trots op. Eerder was ik een klassieke renner. Wanneer je ergens in gelooft, kom je heel ver.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties