Froome: “Dit zal de grootste uitdaging zijn in mijn carrière”

Door Nick Doup, maandag 17 juli 2017 om 17:43

foto: ASO

Chris Froome is nog lang niet zeker van zijn vierde Tour de France-zege. De Brit vertelde op de laatste rustdag tegen de pers dat dit de grootste uitdaging in zijn carrière zal worden. Liefst vijf concurrenten staan binnen anderhalve minuut van de geletruidrager.

“Ik wist dat het een spannende Tour zou worden”, zegt Froome, “en ik wist dat het om seconden zou gaan. Dat geeft stress, uiteraard. Dit zal de grootste uitdaging zijn in mijn carrière, mijn meest zware Tour om te winnen.”

Fabio Aru staat op 18 seconden achterstand, Romain Bardet op 23 tellen. Een gevaarlijke outsider is Rigoberto Urán, die vierde staat op slechts 29 seconden. “Aru en Bardet zijn renners die altijd goed zijn in de derde week van een grote ronde”, aldus Froome. “Bardet heeft bovendien een goede ploeg om zich heen.”

Op de voorlaatste dag wacht een individuele tijdrit door Marseille. Deze is 22 kilometer lang en normaliter moet Froome daar een gat kunnen slaan met de rest. Al wijst hij ook een andere kanshebber aan. “Urán is een beetje de dark horse voor de eindzege. Ik denk dat hij de beste tijdrijder is van ons allemaal”, zegt de Brit. “Met een halve minuut voorsprong vlak voor de tijdrit in Marseille zal ik er niet gerust op zijn.”


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties