Brailsford weigert Cyclingnews toegang tot persmoment Sky

Geplaatst op maandag 17 juli 2017 om 16:45

foto: Sirotti

Barry Ryan van de website Cyclingnews is door Sky-manager Dave Brailsford weggestuurd van het persmoment dat de ploeg hield op de rustdag. De Britse ploegbaas sprak de journalist onder toeziend ook van collega-journalisten aan: “Jij bent niet uitgenodigd. We hebben de mensen uitgenodigd met wie we zelf willen praten. Jij hebt shit over mij geschreven”, zei Brailsford volgens de website.

Volgens Cyclingnews had Sky deze rustdag een mixed zone ingericht voor de verschillende media. Zelf mocht de site niets vragen, maar moest het het doen met de vragen van andere media. Vervolgens kwam Brailsford naar de groep journalisten toe en wees hij Ryan terecht. Getuigen waren geschokt door de toon waarop de manager dat deed.

Cyclingnews zegt altijd redelijk en accuraat bericht te hebben over Sky, sinds de ploeg in 2010 is opgericht en vele successen heeft geboekt. De laatste tijd zijn er echter onderzoeken gaande, waarvan Cyclingnews ook verslag doet. Zo doet UK Anti Doping onderzoek naar mogelijk dopinggebruik binnen de ploeg en kwam de ploeg in opspraak door een mysterieus pakketje dat geleverd werd aan Bradley Wiggins.

Artikel over Brailsford blijkt de aanleiding
Vorige week was er al heibel in de tent, toen Brailsford weigerde Cyclingnews-journalist Daniel Benson te woord te staan na afloop van een rit. Dit keer bleek een artikel dat Ryan plaatste voorafgaand aan de Tour (Sterk en stabiel? Het jaar waarin Dave Brailsford niets zei) voor opschudding te zorgen bij Brailsford, al wilde hij niet reageren wat er volgens hem onjuist was in dat artikel. “Wij zijn beschikbaar, we beantwoorden alle vragen en jij schrijft deze onzin”, waren Brailsfords woorden.

Ryan vergeleek de omgang met de media van Brailsford met die van Johan Bruyneel in 2009, die destijds Sporza weigerde. “Dus je beschuldigt mij ook nog van het runnen van een dopingnetwerk?”, vroeg Brailsford daarop. “Nou, UK Anti-Doping is dat aan het onderzoeken”, aldus Ryan. “Je mag het in je kont steken”, sloot Brailsford af voor hij wegbeende. Sky wilde geen verklaring geven over het incident.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties