Greg LeMond: “Tegenstand Froome heeft levensgrote kans laten liggen”

Door Koen Middendorp, maandag 17 juli 2017 om 13:46

Chris Froome beleefde gisteren enkele bange momenten. De leider in de Tour kreeg voor de voet van de Col de Peyra Taillade af te rekenen met mechanische pech, net op het moment dat AG2R zich vol overgave op kop van het peloton had gezet. De Brit wist de scheve situatie echter weer recht te zetten. Dit had wellicht anders kunnen aflopen, mochten zijn rivalen voor het geel het initiatief genomen te hebben. Iets waarover oud-Tourwinnaar Greg LeMond zich verbaast tegenover persbureau Reuters.

De Eurosport-analist spreekt over een meer dan gemiste kans. “Aru, Uran en Bardet: ze hebben de kans van hun leven laten liggen om Froome op definitieve achterstand te fietsen. Bardet had op het moment dat Froome pech kreeg, zelf moeten aanvallen. En niet zijn ploeg op kop laten rijden. Als je de Tour wilt winnen, moet je durven het initiatief te nemen.”

De Amerikaan plaatst zijn vraagtekens bij de mentaliteit van de concurrentie. “Ze hebben een gouden kans laten liggen. Sommige renners koersen niet met het idee dat ze de Tour ook effectief kunnen winnen. Uiteindelijk heeft het allemaal te maken met het feit of je wel of niet een winnaar bent.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties