LottoNL-Jumbo drie jaar in zee met Vifit Sport van Friesland Campina

Door Koen Middendorp, maandag 17 juli 2017 om 14:00

De wielerploeg van LottoNL-Jumbo zal de komende jaren kunnen rekenen op extra steun. Zuivelgigant Friesland Campina heeft bekend gemaakt als co-sponsor in het gezamenlijke project te stappen. Door het binnenhalen van Friesland Campina, zal ook het budget van de wielerploeg omhoog gaan.

Het contract met Team Oranje, de overkoepelende BV waaronder beide sportploegen vallen, zal vandaag worden voorzien van de benodigde handtekeningen. Daarmee breidt LottoNL-Jumbo het aantal sponsoren uit naar vijf. Sinds 2015 zijn De Lotto, Jumbo, Bianchi en BrandLoyalty al geldschieter van de ploeg.

Update 14.00 uur
Wielerploeg LottoNL-Jumbo gaat definitief in zee met productlijn Vifit Sport, een merk van Friesland Campina. Het contract gaat vanaf 2018 in en heeft een duur van drie jaar. De naam Vifit Sport zal de komende seizoenen hoogstwaarschijnlijk op de mouw van de Nederlandse ploeg te zien zijn.

Vifit Sport is pas sinds mei op de markt en is speciaal voor de wielerploeg ontwikkeld. Momenteel is het alleen te verkrijgen in Nederland, maar per september gaat de productlijn internationaal.

“Friesland Campina heeft de intentie om in de toekomst de samenwerking uit te breiden en te intensiveren”, valt te lezen op de ploegsite.”Het is fantastisch nieuws dat een Nederlandse multinational ervoor kiest om in de wielersport te stappen. Deze sponsoring is een belangrijke aanvulling op de sponsoring van Lotto, Jumbo, BrandLoyalty en Bianchi”, zegt teammanager Richard Plugge.

Roelof Joosten, CEO van Friesland Campina, is eveneens verheugd: “De sporters van Team LottoNL-Jumbo laten zien hoe belangrijk goede voeding is om een topprestatie te kunnen leveren. Deze samenwerking zien we als de start van een langdurige samenwerking.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties