Mollema: “Dit is de grootste zege van mijn carrière”

Door Nick Doup, zondag 16 juli 2017 om 18:21

foto: Sirotti

Bauke Mollema straalde van oor tot oor na zijn Touretappeoverwinning in Le Puy-en-Velay. Onze landgenoot is vanzelfsprekend blij. “Dit is echt geweldig”, zegt hij direct na de finish.

“Ik ben zo blij om een etappe te winnen in de Tour de France. Ik heb hier zo hard voor gewerkt de laatste paar jaar”, geeft Mollema aan. Aanvankelijk zat de Groninger niet in de kopgroep. “Dit was een groot doel voor mij. Ik had een kans, maar veel ploegen wilden meezitten in de ontsnapping vandaag. Ik ging op de eerste klim vol gas om het gat naar de eerste groep te overbruggen. Uiteindelijk lukte het met 25 renners”, beschrijft Mollema.

“Dat was het eerste doel van de dag. Daarna ging ik er gewoon voor in de laatste 30 kilometer. Het was een lange tijd alleen, en de achtervolgers waren heel close aan het einde, maar ik redde het! Dit is de grootste zege van mijn carrière tot nu toe. De Tour de France was altijd al mijn droom. Ik ben ongelooflijk blij”, aldus de 30-jarige coureur, die in 2013 al een etappe won in de Vuelta en ook de Clásica San Sebastián op zijn palmares heeft staan.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties