Fedeli pakt slotrit Giro Valle d’Aosta, eindzege Sivakov

Geplaatst op zondag 16 juli 2017 om 13:01

Pavel Sivakov - foto: © Michael Zanghellini/BMC Development

Alessandro Fedeli heeft de slotetappe in de Giro Valle d’Aosta op zijn naam geschreven. De 21-jarige Italiaan bleek de beste vluchter na een korte, maar lastige etappe. De leidende positie van Pavel Sivakov kwam vandaag niet in gevaar. De Rus van BMC Development is de nieuwe eindwinnaar.

Fedeli maakte vandaag deel uit van een ontsnapping met zestien man. Daarbij zat ook één Nederlander: Hartthijs de Vries van SEG Racing. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van vier minuten en dat bleek voldoende om stand te houden.

Het ging in de slotetappe steeds op en af en dat zorgde voor een afvallingskoers vooraan. Op de laatste en tevens zwaarste beklimming van de dag plaatste de Spanjaard Sergio Samitier in de kopgroep een aanval. Slechts vijf renners konden het gat naar hem dichten. De Vries was toen al gelost.

In de finale volgde een versnelling van de Belg Harm Vanhoucke, die eerder deze ronde al dagsucces boekte, en de Italiaan Alessandro Fedeli. Dit duo zou uiteindelijk strijden om de etappezege. Fedeli bleek de betere van de twee en kwam solo over de streep.

Samenvatting vierde etappe


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties