Wellens kampt met warmteallergie, maar weigert attest

Geplaatst op zondag 16 juli 2017 om 10:13

foto: Sirotti

Tim Wellens kwam vrijdag als allerlaatste binnen in de Tour de France. Het was niet voor het eerst dat de Belg deze ronde in moeilijkheden raakte. De renner van Lotto Soudal kampt met een warmteallergie en kan daardoor niet optimaal presteren.

“Hij krijgt uitslag als het te warm is”, verklaart zijn coach Paul Van Den Bosch op het Belgische Radio 1. “Dat heeft Tim in deze Tour al vaak gehad. We hadden gehoopt dat met onder meer trainingen in Monaco zijn lichaam zich zou aanpassen, maar dat is niet gelukt. Er zijn factoren die een rol spelen waar Tim geen vat op heeft.”

Er is echter een mogelijke oplossing beschikbaar. “Er zou gewerkt kunnen worden met een TUE (Therapeutic Use Exemption), een attest met cortisonebehandeling”, aldus Van Den Bosch. Wellens is daar echter geen voorstander van. “Tim heeft zelf beslist om daar geen gebruik van te maken. Hij is een renner die voor een zuivere sport staat. Hij wil optimaal presteren zonder TUE. Hij kiest ervoor om liever geen gebruik te maken van zo’n uitzondering dan ermee te presteren in de Tour. Dat is een schitterende houding van Tim.”

Deze keuze heeft echter wel gevolgen voor zijn carrière. In de Tour de France is het immers vaak warm. “We hopen natuurlijk dat het binnenkort eens regent. Dan kan er plots een andere Wellens staan, want de conditie is er. Hij haalt mooie waarden, maar die renderen niet. Het zou ook kunnen dat Tim zich vooral zal moeten toeleggen op de voorjaarswedstrijden, de Giro en het najaar. Daar is niets mis mee.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties