Pineau richt nieuwe ploeg op met Coquard als beoogd kopman

Geplaatst op zondag 16 juli 2017 om 09:48

Jérôme Pineau - foto: Sirotti

Ex-prof Jérôme Pineau gaat een nieuwe ProContinentale formatie oprichten. Dat maakt hij vandaag bekend in L’Équipe. Bryan Coquard wordt hoogstwaarschijnlijk de kopman van deze ploeg. De sprinter vertrekt dit seizoen bij Direct Energie.

De nieuwe formatie moet een Bretonse identiteit krijgen en daar hoort ook een Bretonse sponsor bij. Vital Concept, een bedrijf dat agrarische producten verkoopt, gaat de ploeg in het eerste seizoen financieren. Deze sponsor was tot voor kort betrokken bij Fortuneo, maar vlak voor de Tour de France verving Oscaro de plek van Vital Concept op het shirt.

De ploeg van Pineau blijft minstens drie seizoenen bestaan. De aanvraag is reeds ingediend bij de UCI. Het is doel is om uiteindelijk een WorldTour-licentie te bemachtigen. Volgens Pineau krijgt de ploeg een budget van “tussen de vijf en acht miljoen euro”, maar L’Équipe schrijft dat het bedrag zou kunnen oplopen tot tien miljoen euro.

De uiteindelijke selectie gaat bestaan uit twintig renners. “We mogen pas na 1 augustus renners aantrekken, dus we kunnen nog geen namen noemen”, aldus Pineau. “Maar het doel is om aan de allergrootste koersen van de kalender mee te doen.”

Volgens L’Équipe zijn de onderhandelingen met een aantal renners al in een vergevorderd stadium. Onder meer Matteo Trentin (Quick-Step Floors), Amaël Moinard (BMC), Johan Le Bon (FDJ) en Julien Morice (Direct Energie) zouden de ploeg komen versterken. Bryan Coquard moet de belangrijkste aanwinst worden. “De oprichting van de ploeg hing af van zijn komst”, stelt een van de toekomstige directeuren, daarmee suggererend dat de transfer al rond is.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties