Astana verliest geel: “Het is misschien zelfs beter zo”

Geplaatst op zondag 16 juli 2017 om 08:21

foto: Sirotti

Fabio Aru heeft het geel maar kort kunnen dragen. De Italiaan van Astana zat vrijdag achter een breukje in de slotfase en verspeelde zo zijn leidende positie in het klassement. Volgens zijn ploegleider Giuseppe Martinelli hoeft dit echter geen ramp te zijn.

“We gaan hier geen drama van maken”, aldus Martinelli tegenover Sporza. “Het is misschien zelfs beter zo, aangezien de komende etappes moeilijk worden om te controleren. Straks krijgen we nog de Alpen en dan is een kloof van 18 seconden speelbaar. In de bergen kan van alles gebeuren.”

Ook Aru zelf relativeert het tijdverlies. “Uiteraard had ik liever het geel behouden, maar er komt nog een zware week aan”, stelt hij. “Als ik zie wat er ons nog staat te wachten, dan is er niet zo verloren.”

De Italiaans kampioen zat naar eigen zeggen te ver achterin toen het peloton aan het slotklimmetje begon. “Ik heb nog geprobeerd om plaatsen goed te maken, maar ik zat gewoon te ver. Het was een zware inspanning, maar zoiets kan altijd gebeuren in de koers. Nu overkomt het mij, de volgende dag misschien iemand anders.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties