Adrien Costa stopt tijdelijk met wielrennen

Geplaatst op vrijdag 14 juli 2017 om 14:20

Foto: Sirotti

Adrien Costa stopt voor de rest van dit seizoen met wielrennen. Het Amerikaans toptalent is oververmoeid en neemt deze beslissing omdat hij zijn ontwikkeling niet wil overhaasten. Dat meldt zijn ploeg Axeon Hagens Berman.

De 19-jarige Costa geldt als een van de grootste talenten in de beloftecategorie. In zijn eerste jaar als belofte won hij de Tour de Bretagne en werd hij tweede in de Tour of Utah, tussen de profs. Dat leverde hem een stageplek op bij het toenmalige Etixx-Quick Step. Dit seizoen gaat het allemaal net iets moeizamer bij de Amerikaan.

“Dit was een heel moeilijke beslissing voor mij”, vertelt Costa. “Maar voor mijn persoonlijke ontwikkeling, is dit de beste optie volgens mij. Ik wil de tijd nemen om andere dingen te doen en een balans te vinden tussen de sport waar ik het meeste van hou en de rest van mijn leven. Op mijn leeftijd is het belangrijk om te onthouden dat ik tijd heb en dat het ergste wat ik kan doen overhaast te werk gaan is. Ik wil mezelf niet opbranden.”

Costa benadrukt dat dit niet het definitieve einde van zijn carrière betekent. “Ik neem nu rust voor de rest van het seizoen en ga studeren en Europa doorreizen. Op die manier geef ik mezelf de tijd en de ruimte die ik nodig heb om me voor te bereiden op de toekomst. Er is nog zo veel te bereiken voor mij, niet alleen in het wielrennen, maar in het leven in het algemeen. Ik kijk ernaar uit om terug te keren in de wielersport van zodra ik er klaar voor ben.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties