Danny van Poppel knokt na rotjaar voor zijn plek: “Blijf graag bij Sky”

Door Youri IJnsen, zondag 16 juli 2017 om 08:00
Danny van Poppel

foto: Sirotti

Je kunt er omheen draaien of niet, maar Danny van Poppel zegt waar het op staat wanneer hij spreekt over het jaar 2017: “echt klote”. Duidelijke taal van de sprinter, die het jaar nog zo goed begon met een zege in de proloog van de Herald Sun Tour. Aan WielerFlits legt de 23-jarige renner van Sky uit waar het aan mankeert.

Korte klasseringen en DNFs
In de Tour Down Under en de Herald Sun Tour sprintte de zoon van oud-topspurter Jean-Paul van Poppel met de besten mee. Eenmaal in Europa aangekomen, kon hij geen rol van betekenis spelen in Omloop Het Nieuwsblad. Een dag later volgde een opgave in Kuurne-Brussel-Kuurne: kan gebeuren. Vervolgens was hij naar eigen zeggen niet fit genoeg om deel te nemen aan Parijs-Nice. Milaan-San Remo (175ste) volgde. Ook daar wilde het niet vlotten voor de sprinter, in een koers die hem in de toekomst goed zou moeten liggen.

Het bleken voortekenen. De jongste Van Poppel reed daarna geen enkele koers meer uit, tot aan de Hammer Series begin juni. “Daar voelde ik me voor het eerst dit seizoen weer goed. Ik dacht dat ik weer terug op mijn niveau was. Maar in de Ronde van Zwitserland kreeg ik weer problemen. Toen had ik het mentaal eventjes gehad. Ik had daarom ook niet veel zin in het NK (waar hij niet aan de start verscheen, red.). Het is erg vervelend en frustrerend, ik baal er echt van.” Momenteel bevindt onze landgenoot zich met Sky op hoogtestage in het Italiaanse Livigno.

Kwakkel jaar en einde contract

foto: Sirotti

Het probleem dat Van Poppel heeft, is onduidelijk. “Steeds als ik meerdaagse koersen doe, gaat het slecht en blokkeren mijn benen. Erg vreemd, dus. Ik heb in samenspraak met de ploeg testen laten doen in Manchester. Daar kwam in eerste instantie helaas niets uit. Toch denken we nu te weten wat de oorzaak van mijn ongemakken zijn. Waarschijnlijk heeft het te maken met mijn positie op de fiets. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. We hebben op dat gebied een aantal aanpassingen gedaan, waardoor het in de tweede seizoenshelft hopelijk beter gaat.”

Van Poppel rijdt aankomende weken eerst de Prudential RideLondon, om daarna met de BinckBank Tour zijn eerste rittenkoers te rijden. De Vuelta a España staat niet op zijn programma. Van Poppel rijdt namelijk begin september de Tour of Britain. “Ik weet dat als ik me goed voel en geen last van mijn problemen heb, ik nog wel iets ga laten zien dit seizoen. Ik heb een aflopend contract en wil daarom heel graag iets laten zien. Ik heb nog niet over verlenging gesproken met de ploeg, maar ik wil wel graag blijven. Mijn zaakwaarnemers heb ik nog niet aan het werk gezet, want ik vertrouw op Sky.”


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties