Vos naar BeNe Ladies Tour: “Verwacht nog wat tekort te komen”

Door Nick Doup, woensdag 12 juli 2017 om 14:32

foto: Marcel Koch

Marianne Vos tempert de verwachtingen voor haar rentree in de BeNe Ladies Tour. De renster van WM3 keert in eigen land terug in het peloton, nadat ze in de Women’s Tour haar sleutelbeen brak. “Hoe het bij mij zal gaan, is afwachten”, zegt Vos op de website van haar ploeg.

Vos miste naast het NK ook de Giro Rosa. Ze ging in plaats daarvan op trainingskamp op Sardinië. “Ik heb in Italië op een vrij lage intensiteit getraind”, geeft ze aan. “Dus als ik straks maximale inspanningen moet leveren, verwacht ik nog wat tekort te komen. In de BeNe Ladies Tour is het voor mij eerder zaak om wedstrijdritme op te doen. Maar de meeste mensen kennen mij intussen wel: als er kansen op een succesje liggen, laat ik ze niet aan me voorbijgaan.”

La Course en het WK
Na de BeNe Ladies Tour zal Vos haar opwachting maken in La Course. In Frankrijk rijdt ze eerst een bergrit naar de top van de Col d’Izoard en daar hoopt ze zich te plaatsen voor de achtervolgingskoers door Marseille. “Het is verstandig geweest om een nieuw concept te proberen”, aldus Vos over de nieuwe opzet. “Je zult zien dat een ander type rensters de dienst gaat uitmaken. Ik hoop in de etappe naar de Izoard bij de besten te zitten, zodat ik op zaterdag mag deelnemen aan de achtervolging.”

Het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen is een groot doel voor Vos. Ze heeft de heuvelachtige omloop nog niet verkend, maar heeft al wel verhalen erover gehoord. “De beklimming die erin zit is gelijk aan de klim naar het drielandenpunt. Die hakt erin als je daar acht keer tegenop moet rijden”, beschrijft ze.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties