Jolien D’hoore wint vierde etappe Giro Rosa na millimetersprint

Geplaatst op maandag 3 juli 2017 om 14:59

foto: © Orange Pictures / SFA-Bart Hazen

Jolien D’hoore heeft de vierde etappe in de Giro Rosa naar haar hand gezet. De 27-jarige Belgische van Wiggle-High5 was in een massasprint Chloe Hosking (Alé Cipollini) te snel af. Een fotofinish moest beslissen tussen winst en verlies. Coryn Rivera (Sunweb) eiste de derde plaats op.

Het tempo in het eerste wedstrijduur lag bijzonder hoog. Na de start in Occhiobello werden de renners door open vlakten gestuurd, waar de wind vrij spel had. Veel nervositeit dus in het peloton, waardoor er zelfs geen kopgroep kon wegrijden. De gemiddelde snelheid bedroeg veertig kilometer per uur.

Na tachtig kilometer koers was het dan toch zover: onder impuls van de wind brak het peloton in twee stukken. Het grootste slachtoffer: Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), die zo haar tweede plaats in het algemeen klassement in rook zag opgaan. Leidster Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) was wel attent.

Het verschil tussen de twee groepen bleef lang schommelen rond de halve minuut, maar aan het eind brak de veer achteraan en liep het verschil op tot meer dan anderhalve minuut. In de eindsprint was het bijzonder nipt, maar de fotofinish wees achteraf toch Jolien D’hoore aan.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties