Ex-ploegmaat Gaimon bekritiseert Cardoso’s statement

Geplaatst op woensdag 28 juni 2017 om 09:50

foto: Sirotti

Het blijft vooralsnog opvallend stil binnen het peloton over de positieve plas van André Cardoso. Erg weinig insiders spreken zich uit, maar Phil Gaimon – een voormalig ploegmaat van Cardoso bij Cannondale – is een uitzondering. De Amerikaan heeft een blog geschreven over het incident. Daarin haalt hij uit naar het statement van Cardoso. “Het lijkt wel gecopy-pastet door een shitty PR manager, zijn zaakwaarnemer of een of andere advocaat.”

Cardoso zegt in zijn statement dat hij kapot is van het nieuws. De Portugees van Trek-Segafredo beweert onschuldig te zijn.

“Het lijkt op bijna iedere andere ontkenning, van Tyler Hamilton tot Bill Cosby”, schrijft Gaimon. “Ik zie niet hoe zo’n statement ooit kan werken. André denkt waarschijnlijk dat het verstandig is om zelf stil te blijven en het over te laten aan de experts. Hij krijgt veel advies van idioten, waardoor het erop lijkt dat hij er zelfs niets om geeft, en dat is frustrerend.”

“Dat is ook voor een groot deel waarom ik dacht dat er iets mis was met de positieve plas van Tom Danielson in 2015″, vervolgt Gaimon. “Hij werd gek op Twitter, met ontkenningen gevuld met typefouten en rauwe emotie. Het is precies dezelfde reactie die ik zou hebben bij een positieve plas. Als hij daar aan het liegen was, zou hij er een Oscar voor verdienen.”

“Als je gearresteerd zou worden voor verkrachting of moord, zou je ook niet geduldig wachten tot je advocaat een verklaring optekent. Je zou van de daken schreeuwen dat je onschuldig bent en twitteren zoals onze president. Het zou lijken alsof je gek geworden bent. Wie het statement van Cardoso ook schreef, heeft of niet het beste voor met Cardoso, of diegene onderschat de intelligentie van wielerfans.”

Gaimon hoopt dat Cardoso inderdaad onschuldig is. “Maar het ziet er niet goed uit. Ik ben boos, maar ik ben vooral verward en verdrietig.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties