Geen WK voor Spaanse renners die NK weigeren

Geplaatst op dinsdag 20 juni 2017 om 14:39

Spaanse wielrenners die niet aan de startstreep staan van het Spaanse nationale kampioenschap zullen niet in de selectie voor het wereldkampioenschap komen. De Spaanse wielerbond heeft aangekondigd harder te willen gaan optreden tegen renners die bewust het NK mijden.

In navolging van Italië, België en Frankrijk kiest nu ook de Spaanse bond (RFEC) voor een strengere aanpak. “Het is onlogisch dat renners het Spaans kampioenschap mijden vanwege de Tour de France, die een week later begint, en dat wij vervolgens in een Tweet lezen dat ze hetzelfde aantal uur hebben getraind”, zegt voorzitter José Luis López Cerrón tegen Marca. “Welke training is beter dan het nationaal kampioenschap?”

Cerrón stelt ook dat de renners een morele verplichting hebben naar de nationale bond, het publiek en de organisatie, die veel geld in het evenement steekt.

De regel moet officieel nog worden goedgekeurd door de desbetreffende commissie van de RFEC. Wat Cerrón betreft gaat de selectieregel vanaf het WK in 2018 worden toegepast.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties