Marcel Kittel: “Zege in Ster ZLM Toer geeft vertrouwen richting de Tour”

Geplaatst op maandag 19 juni 2017 om 14:13

Foto: Wouter Roosenboom

Marcel Kittel sloot gisteren de Ster ZLM Toer toch nog af met een overwinning. Nadat hij er in de eerste sprints niet aan te pas kwam, klopte hij in de straten van het Brabantse Oss Dylan Groenewegen en André Greipel. “Dit geeft me vertrouwen en dat vind ik belangrijk richting de Tour”, zegt hij op de site van de organisatie.

Krap twee weken voor het Grand Départ heeft hij in Nederland nog even wat vertrouwen gewonnen. “We hebben geprobeerd om als ploeg vroeg op kop te komen. Dat heeft heel goed gewerkt. Dat is iets om blij mee te zijn met het oog op de Tour de France”, geeft hij aan. “Deze week had ik wat pech, maar dat hoort er ook bij. In de tweede etappe had ik problemen met de fiets, vlak voor de finish, en die dag erna zat ik niet goed in positie. We hadden nog één kans en gelukkig lukte het nu wel.”

Hij is van mening dat de Nederlandse rittenkoers lastig te vergelijken is met de Ronde van Frankrijk. De Duitser verwacht dat zijn ploeg Quick-Step Floors daar sterker zal zijn. “Hier rijden we maar met zes man, waar we in de Tour de France met negen zijn. Het is fijn om te weten dat het hier al goed werkt. In de Tour is het nog een verschil, met nog een sterkere en frisse ploeg daar. Dit geeft me echt een goed gevoel.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties