Rohan Dennis: “Ik ga waarschijnlijk niet naar de Tour”

Geplaatst op maandag 19 juni 2017 om 11:00
Rohan Dennis

Foto: Sirotti

Rohan Dennis bevestigde afgelopen week in de Ronde van Zwitserland met twee overwinningen in tijdritten dat hij in deze discipline tot de wereldtop behoort. Op papier maakt dat hem een belangrijke gegadigde om over twee weken in Düsseldorf de gele trui te veroveren. De Australiër vertelt echter aan CyclingPro dat een deelname aan La Grande Boucle niet in de lijn der verwachtingen ligt.

“Ik sta op de reservelijst voor de Tour”, geeft hij toe. “Op dit moment ziet het er naar uit dat ik thuis blijf. Het plan was dat ik de Giro zou rijden. Het zou fantastisch zijn om Richie Porte aan het geel te helpen, maar op dit moment denk ik niet dat ik ga.”

Dennis veroverde twee jaar geleden op de eerste dag in Utrecht het geel. Hij denkt dat zijn ploeg dit jaar met Stefan Küng over een uitstekende kanshebber beschikt. “Ik weet zeker dat het geel in Düsseldorf een doel is. Küng krijgt de voorkeur en kijkt hier al sinds december naar uit. Ik denk dat hij een goede kans maakt.”

In het najaar verwacht hij aan de start te staan van de Ronde van Spanje. “Ik wil graag de Vuelta rijden. Ik denk dat het een goede voorbereiding op het WK gaat zijn,” aldus Dennis.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties