Poulidor: “Mathieu van der Poel is van hetzelfde kaliber als Merckx”

Geplaatst op maandag 19 juni 2017 om 08:31

Foto: Nico Vereecken / Photonews

Raymond Poulidor heeft veel vertrouwen in zijn kleinzoon Mathieu van der Poel. De 81-jarige oud-renner verwacht dat de 22-jarige renner in de toekomst mee zal dingen naar het geel in de Tour. “Als je kijkt naar wat Mathieu tot nu toe heeft gepresteerd, dan staat hij op zijn leeftijd al verder dan zijn vader en grootvader”, vertelt hij aan Sporza.

Poulidor denkt dat de toekomst van zijn talentvolle kleinzoon op de weg ligt. “Ik denk dat het onvermijdelijk is dat hij voor de weg zal kiezen”, aldus Poulidor. “Ik denk dat we hem ooit wel aan de Tourstart zullen zien en op termijn zal hij misschien zelfs als een van de favorieten voor de eindzege starten,” voorspelt hij.

“Nu zegt hij zelf dat hij te zwaar is voor het hooggebergte, maar er zijn genoeg renners geweest die veel zijn afgevallen en toch meededen in de bergen. Kijk naar Eddy Merckx. Toen ik die zag debuteren had ik nooit gedacht dat hij er ons ooit nog allemaal zou afrijden in de bergen. Ik denk dat Mathieu van hetzelfde kaliber is.”

Three generations together.. Climbing the Mont Ventoux to commemorate Simpson. Thanks Toon Claes en Sporta for the invitation, great event!

Een bericht gedeeld door David Van der Poel (@davidvanderpoel) op


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties