Dennis wint slottijdrit in Zwitserland, Spilak eindwinnaar

Geplaatst op zondag 18 juni 2017 om 17:32

Rohan Dennis heeft de slottijdrit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Australiër van BMC zette met een tijd van 36 minuten en 30 en seconden de snelste tijd neer. Simon Špilak verdedigde zijn leiderstrui met succes en mag zich eindwinnaar noemen.

Het peloton kreeg op de laatste dag van de Zwitserse rittenkoers een 28,6 kilometer lang rondje in en rond Schaffhausen gepresenteerd. Met een klim in het tweede gedeelte mochten de renners aan de bak.

Rohan Dennis

Rohan Dennis was de sterkste tegen de klok – Foto: Sirotti

BMC kende een sterke dag. Dennis zette al vroeg de snelste tijd neer en mocht plaatsnemen in de hotseat. Zijn ploegmaten Stefan Küng en Tejay van Garderen kwamen niet aan zijn tijd, maar zorgden er wel voor dat het podium tijdelijk volledig uit BMC-renners bestond. Doordat uiteindelijk niemand meer aan de tijd van Dennis kwam, kon de Australiër zijn tweede tijdritzege van deze editie boeken.

De leiderstrui van Špilak kwam onderweg niet in gevaar. Nadat hij bij de eerste tijdmeting de tweede tijd neerzette, werd duidelijk dat hij goed vertrokken was. Uiteindelijk eindigde hij als vijfde. Dat was voldoende om voor de tweede keer de Ronde van Zwitserland op zijn naam te schrijven.

Kruijswijk werd zesde – Foto: Sirotti

Steven Kruijswijk behield zijn derde plek. Omdat ook zijn concurrent Damiano Caruso een sterke rit tegen de klok reed, slaagde hij er niet in om een plekje op te schuiven. Desondanks staat er twee jaar na de derde plek van Tom Dumoulin opnieuw een Nederlander op het podium in Zwitserland.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties