Kittel verslaat Groenewegen in Ster ZLM Toer, eindoverwinning voor Gonçalves

Geplaatst op zondag 18 juni 2017 om 15:41

Foto: Wouter Roosenboom

Marcel Kittel heeft in Oss de slotrit van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. De Duitse spurter van Quick-Step won na een etappe van 180,9 kilometer de massasprint. José Gonçalves verzekerde zich van de eindoverwinning.

De renners kregen vandaag in de provincie Brabant een vlakke slotrit voorgeschoteld. Twan van den Brand, Joey van Rhee, Jasper Hamelink, Rick Ottema, Patrick van der Duin en Jim Aernouts wisten na twintig kilometer te ontsnappen. Niet veel later lieten Hamelink en Aernouts de andere vier achter. Het leidende duo pakte een voorsprong van ongeveer vier minuten. Aernouts bleef het langst over vooraan, hij werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de dag. Op vijftig kilometer van het einde wist het peloton hem echter al te achterhalen.

Klassementsleider Gonçalves veroverde onderweg bij een tussensprint nog drie bonificatieseconden. Tijmen Eising koos vlak daarna voor de aanval. De 26-jarige renner van Metec-TKH ging als leider de slotronde in, maar werd in de straten van Oss op 15 kilometer van het einde ingerekend door het peloton. Peter Schulting waagde in de slotfase nog een moedige poging om een massasprint te voorkomen, maar slaagde daar niet in. In de strijd om de dagzege drukte Kittel zijn wiel als eerste over de finish, en boekte hij zijn zevende overwinning van 2017.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties