Scully wint slotrit Route du Sud, Dillier verovert eindzege

Geplaatst op zondag 18 juni 2017 om 15:30
Tom Scully

Tom Scully heeft in de Route du Sud de slotetappe op zijn naam geschreven. De 27-jarige Australiër van Cannondale-Drapac was op het raceciruit van Nogaro de sterkste sprinter uit een vroege vlucht. Silvan Dillier verzekerde zich van de eindoverwinning.

Na dertig kilometer werd de vlucht van de dag gevormd. Nikita Stalnov, Clement Chevrier, Johan Le Bon, Kevin Ledanois, Tom Scully, Mikel Bizkarra, Mathias Le Turnier, Julien Antomarchi en Jerome Mainard reden een gat van drie minuten bij elkaar. De vluchters bleven het peloton in de slotfase nipt voor. In de sprint om de dagzege bleek Scully over de snelste benen te beschikken.

De leiderstrui van Silvan Dillier kwam niet in gevaar, waardoor de renner van BMC zich eindwinnaar mag noemen. “Ik had met al het klimwerk in deze ronde niet verwacht dat ik een rol van betekenis zou spelen in het algemeen klassement”, bekent Dillier. “Ik had vandaag  niet veel energie meer over, dus ik ben blij dat ik in het peloton kon blijven. Hoe de rest van mijn seizoen er uit gaat zien weet ik nog niet. Na de nationale kampioenschappen volgt een pauze en daarna zien we wel.”


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties