Van Aert verslaat Van der Poel in Elfstedenronde

Door Nick Doup, zondag 18 juni 2017 om 15:00

foto: Marcel Koch

De hernieuwde uitgave van de Elfstedenronde is gewonnen door Wout van Aert. De 22-jarige Belg van Verandas Willems-Crélan was na 216 kilometer de beste in Brugge. Mathieu van der Poel eindigde vlak achter hem als tweede. Zij maakten deel uit van een kopgroep die zich in de finale gevormd had.

Drie Nederlanders op kop
Een kopgroep met daarin drie Nederlanders kreeg de ruimte van het peloton. Antwan Tolhoek (Nederlandse selectie), Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) en Wayne Stijns (Differdange-Losch) kregen hulp van David Boucher, Tom Devriendt en Philip Walsleben. Hun voorsprong was op het hoogtepunt iets meer dan drie minuten. Door een lekke band verloor Ruijgh op 44 kilometer contact met de kopgroep. Hij zakte terug in het peloton, waar de Belgische nationale selectie de koers controleerde.

Van der Poel en Van Aert laten zich zien
Op veertig kilometer van de meet sprong een groepje met prominenten weg, met daarbij onder anderen Jens Keukeleire, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Een sterke Van der Poel probeerde die groep uit elkaar de rijden in de binnenstad van Brugge, maar na een korte solo liet hij zich terugzakken in de favorietengroep. Het peloton volgde al op meer dan een minuut. Zij leken geslagen, maar wisten het gat alsnog te verkleinen.

Ruijgh valt aan
Een groepje met Huub Duyn probeerde de oversteek te maken, maar dat bleef op twintig seconden steken. Op een kasseistrook versnelde Keukeleire, maar dat had niet het voor hem gewenste resultaat. Met nog 2,5 kilometer te gaan demarreerde Ruijgh, die ondanks zijn materiaalpech teruggekeerd was vooraan. Hij werd afgelost door Aimé De Gendt, maar ook hij werd in de kraag gevat voor de vod van de laatste kilometer.

Een sprint van een uitgedunde kopgroep volgde. Hierin ging Ruijgh als eerste aan, maar het was Van Aert die zich de snelste toonde. Van der Poel moest genoegen nemen met een tweede plaats.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties