Sagan sprint naar zege in Schaffhausen

Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017 om 17:30
Peter Sagan

Foto: Sirotti

Peter Sagan heeft in de Ronde van Zwitserland de achtste etappe gewonnen. De renner van Bora-Hansgrohe was na een 100 kilometer lange rit start en finish in Schaffhausen de sterkste renner in de sprint. Hij klopte de Italianen Sacha Modolo en Matteo Trentin.

Vluchters strijden om bergtrui
Een dag voor het einde kregen de renners acht rondjes van 12,5 kilometer voorgeschoteld. De wedstrijd kende een klassiek koersverloop. Vier renners kozen vanaf de start voor de aanval. Met Nick van der Lijke was er één Nederlander van de partij. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij had onderweg gezelschap van Jaco Venter (Dimension Data), Jelle Wallays (Lotto Soudal) en Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport). Hansen en Van der Lijke vochten een duel uit om de bergtrui, waarin de Deen zich het sterkst toonde. Hij pakte ieder rondje de volle punten voor de bergsprints, waardoor hij zich verzekerde van de zege in dit nevenklassement.

Sagan superieur
De vluchters zouden het niet tot het einde volhouden. Op 13 kilometer van het einde volgde er vlak voor het ingaan van de slotronde een hergroepering. Tijdens de laatste beklimming van de dag opende Michael Matthews met een versnelling de finale. Even wisten een paar renners zich af te scheiden, maar zij slaagden er niet in voorop te blijven.

Een uitgedund peloton zou gaan sprinten om de dagzege. Sagan won deze sprint met overmacht, waardoor hij zijn tweede ritzege in deze ronde kon boeken.

In de top van het algemeen klassement verandert er niets. Simon Špilak blijft aan de leiding. Steven Kruijswijk is nog steeds terug te vinden op een derde plaats.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties