Gonçalves klopt De Plus op stuwdam van La Gileppe

Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017 om 17:18

Foto: Wouter Roosenboom

José Gonçalves heeft in de Ster ZLM Toer de Ardennenrit naar La Gileppe gewonnen. De renner van Katusha-Alpecin versloeg op de stuwdam van La Gileppe zijn medevluchter Laurens De Plus. Primož Roglič finishte als derde, maar moet de leiderstrui afgeven aan Gonçalves.

In het heuvelachtige landschap van de Ardennen brak het peloton al in de beginfase in stukken. Uit dit voorste peloton ontstond een nieuwe kopgroep van zeven renners. Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert), Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Antoine Warnier (WB Veranclassic Aqua Protect), Folkert Oostra (Baby-Dump Cyclingteam), Quinten Hermans en Daan Soete (beiden Telenet Fidea Lions) vormden een kopgroep. Achter hen kwamen de verschillende groepen weer samen, waarna de jacht op de koplopers werd ingezet.

De vluchters reden een maximale voorsprong van meer dan vier minuten bij elkaar. Nadat Van Goethem vooraan moest afhaken, bleven er aan kop nog zes renners over. Vanuit het peloton volgden diverse tegenaanvallen, waardoor Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij), Laurens De Plus (Quick-Step Floors), José Gonçalves (Katusha – Alpecin) en Laurens ten Dam (Giant-Alpecin) zich aan kop van de wedstrijd voegden. Enkel Belkov en Warnier waren overgebleven uit de vroege vlucht. Ook klassementsleider Roglic koos ervoor om in de achtervolging te gaan en slaagde erin aan te sluiten bij de koplopers.

Gonçalves koos op dertig kilometer van het einde het hazenpad en kreeg De Plus met zich mee. De twee wisten een voorsprong van een meer dan een minuut bij elkaar te rijden en mochten het in de slotfase onderling uitvechten. De Portugees bleek over het beste eindschot te beschikken en legde beslag op de ritzege. Daarnaast start hij morgen in de leiderstrui.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties