Pierre Rolland de sterkste in koninginnenrit Route du Sud

Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017 om 15:53

Foto: Sirotti (archief)

Pierre Rolland heeft in de Route du Sud de bergetappe naar Gavarnie-Gèdre gewonnen. De renner van Cannondale-Drapac kwam na een bergrit met aankomst bergop solo als eerste over de finish. Silvan Dillier neemt de leiderstrui over van Julien Loubet.

Het peloton kreeg in de Pyreneeën een bergrit met drie zware cols voorgeschoteld. Rolland maakte aanvankelijk deel uit van een kopgroep van elf man en trok op de Tourmalet ten aanval. Hij kreeg gezelschap van Gianni Moscon (Sky). Silvan Dillier (BMC) ging in de tegenaanval. De Zwitser wist zich op tien kilometer van het einde bij de leiders te voegen.

De drie begonnen met een voorsprong van ongeveer twee minuten aan de laatste beklimming van de dag. Sky bepaalde het tempo aan kop van het peloton. Wout Poels maakte op dit moment geen deel meer uit van de achtervolgers. Dillier werd op vier kilometer van het einde door zijn medevluchters achter zich gelaten. Rolland ging er in de slotfase alleen vandoor. Moscon kon hem niet meer achterhalen, waardoor de Fransman kon soleren naar de ritzege.

Achter hem ontstond er een spannende strijd om de leiderstrui. Richard Carapaz vocht zich naar een derde plaats, maar dat was niet genoeg om de leiderstrui over te nemen. Omdat Dillier (die vijfde werd) onderweg nog zes bonificatieseconden pakte, vertrekt hij morgen in de leiderstrui aan de slotetappe naar Nogaro. Zijn voorsprong op Carapaz bedraagt één seconde.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties