Majka nieuwe leider Ronde van Slovenië na winst in bergrit

Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017 om 15:14

Rafał Majka heeft in de Ronde van Slovenië de bergetappe naar Rogla gewonnen. De renner van BORA-Hansgrohe versloeg na een rit van 167,7 kilometer met aankomst bergop zijn medevluchters Jack Haig en Giovanni Visconti.

Zes vroege vluchters
Een groep van zes renners tekende voor de vroege vlucht. Manuel Belletti (Wilier Triestina-Selle Italia), Žiga Grošelj (Adria Mobil), Maximilian Kuen (Tirol Cycling Team), Michael Kukrle (Elkov-Author), Samir Jabrayilov (Synergy Baku) en Andreas Graf (Hrinkow Advarics Cyclean) vonden elkaar in de vroege vlucht. De aanvallers zouden echter niet tot het einde samen blijven. Onderweg werd de kopgroep uitgedund.

Overgebleven vluchters Grošelj, Kuen en Kukrle kregen op weg naar de slotklim gezelschap van Matej Mugerli (Amplatz-BMC) en Matteo Rabottini (Meridiana Kamen). De samenwerking in de kopgroep verliep echter niet optimaal, waardoor de voorsprong op het peloton beperkt bleef. Vlak voor het begin van de slotklim werden zij dan ook ingerekend.

Felle strijd tussen Majka en Haig
In aanloop daarnaartoe schroefde Bahrain Merida het tempo fors op. Tijdens de laatste beklimming van de dag bepaalde klassementsleider Luka Mezgec aanvankelijk in dienst van zijn ploeggenoot Haig het tempo. Op een versnelling van Majka op tien kilometer van het einde hadden alleen Haig en Visconti een antwoord. Voor Visconti ging het tempo van zijn medevluchters te snel. Majka slaagde er ondanks verwoede pogingen niet in om Haig te lossen, waarna Visconti er meerdere malen in slaagde om terug te keren.

Dubbelslag Majka
Op twee kilometer van het einde waagde Majka opnieuw een poging, maar Haig kraakte niet. Visconti haakte wederom af, maar slaagde er in de slotkilometer in terug te keren. Hij demarreerde vervolgens brutaal, maar werd in de sprint geklopt door Majka. De Pool neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van Luka Mezgec. Morgen is er de slotrit, een 160 kilometer lange etappe naar Novo Mesto.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties