Esteban Chaves als vrijbuiter naar de Tour

Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017 om 11:29

Esteban Chaves - Foto: Sirotti

Esteban Chaves zal zijn eerste Ronde van Frankrijk zonder al te veel druk rijden. Dat vertelt zijn ploegleider bij Orica-Scott Matthew White aan Velonews. De 27-jarige Colombiaanse klimmer stond vanwege een knieblessure vier maanden aan de kant.

Chaves is inmiddels weer pijnvrij en maakte eerder deze maand in het Critérium du Dauphiné zijn rentree. “De grote vraag zal zijn, welke invloed zijn pauze heeft op zijn prestaties in juli”, aldus White. “Hij is voldoende hersteld. We zullen zien hoever hij kan gaan. De enige druk die erop staat, is de druk die de atleet zichzelf oplegt. Maar dat hij iets wil laten zien, dat is zeker. Onze renners zijn erg ambitieus”, geeft hij aan.

De Colombiaanse klimmer stond vorig jaar op het podium in de Giro en de Vuelta. In de Tour zal hij het van dag tot dag bekijken. “Deze Tour biedt veel kansen voor Esteban”, aldus White. “We zullen het zien. Het is in ieder geval een goede voorbereiding op de Vuelta,” kijkt White vooruit. “Hij heeft geen ideale voorbereiding gehad, maar daar konden we niets aan doen. We kunnen daar niets aan veranderen. Het is zijn eerste Tour, dus misschien is het niet eens verkeerd dat zijn voorbereiding niet ideaal was. De verwachtingen gaan nu minder groot zijn. Er is minder druk.”

Bij Orica-Scott is Simon Yates de komende Tour de man voor het klassement. De 24-jarige Brit mikt op een plek bij de beste tien.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties