Engels: “Tweede plaats ligt voor Kruijswijk binnen de mogelijkheden”

Geplaatst op zaterdag 17 juni 2017 om 09:00
Steven Kruijswijk

Met nog twee dagen te gaan staat Steven Kruijswijk derde in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland. Na de rit naar de top van de Tiefenbachferner stelt ploegleider Addy Engels vast dat de renner zich moet richten op een tweede of derde plek.

In de etappe van vrijdag moest Kruijswijk zijn meerdere erkennen in een sterke Simon Špilak “De klim was super eerlijk en daarop bleek dat Špilak absoluut de sterkste was”, zegt Engels op de digitale thuishaven van de geel-zwarte formatie. “Steven bleef goed bij de andere klassementsrenners. Hij verstevigt zijn podiumplek”, stelt hij vast.

Engels verwacht dat zijn kopman de ronde kan beëindigen op een tweede of derde plek. “Het gat naar plek vier is nu groot genoeg. Als Steven een goede tijdrit rijdt, ligt plek twee binnen de mogelijkheden. Spilak staat wel heel ruim aan kop. Die achterhaal je normaal gesproken niet meer. Als er niks geks gebeurt, is het kijken of Steven op de tweede of op de derde plek op het podium terechtkomt.”

Zaterdag krijgen renners van de ploeg de mogelijkheid om voor eigen kansen te rijden. “Het is een circuit van honderd kilometer met daarin een klim. Normaal gesproken gaat daar het klassement niet op de kop. Misschien dat een van de andere jongens nog plannen heeft. Als zij nog willen en kunnen, krijgen ze de vrijheid. Dan hebben we nog een team dat goed genoeg is om Steven te ondersteunen”, besluit Engels.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties