LottoNL-Jumbo past tenue aan voor Tour

Door Youri IJnsen, zaterdag 17 juni 2017 om 10:15

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft speciaal voor de Tour de France het design van hun shirt aangepast, bevestigt de ploeg aan WielerFlits. De Nederlandse ploeg heeft de kleuren van het originele tenue gespiegeld, waardoor het tricot de komende Tour overwegend zwart is. De schouders zijn daardoor nu geel. Het tenue is te zien in het routeboek en op de website van de Tour de France.

Gele trui
Het wijzigen van het tenue heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het shirt van LottoNL-Jumbo anders te veel op de gele leiderstrui lijkt. In 2015 moest het WorldTour-team ook haar tenue veranderen, naar een voornamelijk wit design. Ook het voormalige Tinkoff en haar voorlopers hebben de laatste jaren het originele teamtricot voor de start van de Tour moeten wijzigen. In het verleden kregen ploegen als O.N.C.E.-Eroski, Saunier Duval-Prodir en Mercatune Uno dezelfde opdracht.

Tour-selectie
Met welke selectie LottoNL-Jumbo naar de Ronde van Frankrijk gaat, is nog niet volledig bekend. Wel staat vast dat Robert Gesink, Dylan Groenewegen en Primož Roglič naar La Grande Boucle afreizen. Nieuw-Zeelandse media berichtten bovendien na de door George Bennett gewonnen Tour of California, dat ook hun landgenoot zich op mocht maken voor de Tour. Voor de overige vijf plekken komen voornamelijk renners uit de sprinttrein van Groenewegen in aanmerking. De ploeg mikt op ritzeges en de gele trui tijdens de openingstijdrit in Düsseldorf.

foto: screenshot Letour.fr


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties