Nibali accepteert excuses Dumoulin: “Een nobel gebaar”

Geplaatst op vrijdag 26 mei 2017 om 21:20

Foto: LaPresse - Gian Mattia D'Alberto

Vincenzo Nibali heeft de excuses van Tom Dumoulin geaccepteerd. Dat stelt hij tegenover Cyclingnews. Dumoulin zei gisteren na afloop van de achttiende etappe “te hopen dat Nibali en Quintana hun podiumplek verliezen”, maar die woorden heeft hij inmiddels teruggenomen.

“Ik keek naar en leerde van de grote coureurs met wie ik gereden heb, maar nog nooit zag ik iemand zo arrogant als hij gisteren”, aldus Nibali. “Hij bood tijdens de start zijn excuses aan tegenover mij en anderen in het peloton, dus we hebben er nu een streep onder gezet. Dat is het mooie van wielrennen. Je kan fouten maken, je excuses aanbieden en daarna gewoon weer samen koersen. Ik denk dat het een nobel gebaar van hem was. De zaak is nu gesloten. We zijn nu allemaal gefocust op de laatste twee etappes in de Giro. Dat is wat telt nu.”

Nibali pakte vandaag wat tijd op Dumoulin. “Maar hij heeft nog steeds een kans op de eindzege”, stelt de Italiaan. “We zullen zien hoe hij herstelt van zijn mindere dag. Iedereen zal morgen proberen aan te vallen om tijd te pakken met oog op de tijdrit. De Monte Grappa is een serieuze beklimming, en daarna volgt ook een serieuze afdaling…”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties