Pieter Weening schenkt Roompot eerste seizoenszege in Noorwegen

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017 om 17:52

De nul is weggepoetst bij Roompot-Nederlandse Loterij. Pieter Weening heeft in Noorwegen de eerste seizoenszege van de ProContinentale-ploeg behaald. De Fries soleerde in Lillehammer naar de ritzege in de derde etappe van de Ronde van Noorwegen. Hij is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Op het glooiende parcours tussen wintersportoorden Hamar en Lillehammer werd flink gekoerst. Het peloton werd in de finale behoorlijk uitgedund. In de kop kleurden Robert Power en Sander Armée de aanval. Daarachter streed een groep achtervolgers om de aansluiting.

Met nog acht kilometer te gaan was er een nieuwe kopgroep ontstaan met Armee, Power, Edvald Boasson Hagen, Simon Gerrans, Andreas Vangstad en Pieter Weening. In deze groep was de samenwerking niet optimaal, waardoor een achtervolgende groep snel dichterbij kwam.

Op twee kilometer van het einde sprong de 36-jarige Weening weg bij zijn medevluchters. Ze zagen hem pas na de finish weer terug. Armée eindigde een aantal tellen later als tweede. Gerrans pakte de laatste podiumplaats.

Weening verdedigt in Noorwegen zijn eindzege. Vorig jaar zegevierde hij in de tweede etappe met aankomst in Rjukan. Hij nam toen de leiding over in het algemeen klassement en stond die niet meer af.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties