Corruptiezaak Vinokourov en Kolobnev definitief doorverwezen naar rechtbank

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017 om 16:14

Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnev moeten zich gaan verantwoorden voor de correctionele kamer (rechtbank) van Luik, meldt La Capitale. Het duo, dat verdacht wordt van corruptie tijdens Luik-Bastenaken-Luik 2010, moest zich afgelopen maandag melden bij de raadkamer. Dit justitiële instituut heeft besloten dat deze zaak verder behandeld moet worden.

Vinokourov en Kolobnev streden in 2010 om de zege in de Waalse klassieker. Om de overwinning zeker te stellen zou Vinokourov zijn Russische vluchtgenoot hebben omgekocht voor 150.000 euro. Beide verdachten herkennen zich niet in de feiten en stellen dat er onvoldoende bewijs is voor een proces.

Het Belgische gerecht deed onderzoek en onderschepte bankgegevens en e-mailverkeer. Vinokourov zou tussen juli en december twee overschrijvingen hebben gedaan naar de Zwitserse rekening van Kolobnev van 100.000 en 50.000 euro.

De raadkamer is in het Belgisch rechtssysteem een onderzoeksgerecht en velt in principe geen vonnissen. De correctionele kamer is het instituut dat misdaden bestraft.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties