Geen NK maar WK MTB voor Mathieu van der Poel

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017 om 16:31

Mathieu van der Poel is niet van plan deel te nemen aan het NK wielrennen in Montferland. De Nederlander wil op zondag 25 juni liever een gooi doen naar de regenboogtrui op de mountainbikediscipline Marathon in het Duitse Singen.

“Op die dag rijd ik normaal gesproken het WK Marathon”, zegt Van der Poel tegen WielerFlits. “Ik geef mezelf daar meer kansen om te winnen, dan op het Nederlands kampioenschap op de weg. Mocht het WK marathon voor mij niet doorgaan, dan zal ik het NK wel rijden. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik wel geselecteerd zal worden.”

Van der Poel was vorig jaar een van de smaakmakers in de finale van de nationale titelstrijd. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee was hij een van de motoren van een ontsnapping. Ze hielden het niet uit tot de finish. Dylan Groenewegen zegevierde die dag na een massasprint.


In het Weekendinterview spreekt Mathieu van der Poel onder meer over zijn ambities op de mountainbike, zijn overstap naar de weg en Quick-Step Floors, Sky en LottoNL-Jumbo.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties