Bardiani-CSF ontslaat dopingzondaars Pirazzi en Ruffoni

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017 om 16:33

Het doek lijkt te vallen voor Stefano Pirazzi (30) en Nicola Ruffoni (26). De twee Italianen werden op de vooravond van de Giro d’Italia betrapt op het gebruik van het groeihormoon GHRP. Het verboden product is ook aangetroffen in de B-stalen van beide renners, melden verschillende media, waaronder La Gazzetta dello Sport.

De twee Italiaanse renners van Bardiani-CSF werden op respectievelijk 25 en 26 april door de UCI getest tijdens een out-of-competition-controle. Vanwege het dopingnieuws zijn beide renners, die dopinggebruik stellig ontkennen, niet van start gegaan in de honderdste Giro d’Italia.

Bardiani-CSF gaf eerder aan dat de voorlopige schorsing van het duo zal worden omgezet in ontslag wanneer ook de B-stalen positief blijken te zijn. Ook de ploeg zelf hangt een straf boven het hoofd. De Italianen riskeren een schorsing van 15 tot 45 dagen op basis van artikel 7.12.1 van het anti-dopingreglement. Dit artikel is van kracht wanneer een ploeg binnen een tijdspanne van twaalf maanden met twee dopingincidenten wordt geconfronteerd.

De zeven renners die namens Bardiani-CSF van start zijn gegaan kunnen de Giro naar alle waarschijnlijkheid uitrijden. De uitspraak van Disciplinaire Commissie van de UCI, die over het lot van de ploeg beslist, zal pas op z’n vroegst in juni een uitspraak doen.

Update 16:33: Bardiani ontslaat dopingzondaars Pirazzi en Ruffoni
Bardiani-CSF is de procedure voor ontslag opgestart tegen Pirazzi en Ruffoni. De ploeg reageert daarmee op het nieuws van de positieve B-stalen.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties