Giro 2017: Geraint Thomas stapt af: “Meer aan het overleven dan racen”

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017 om 09:35

Geraint Thomas heeft besloten vandaag niet meer van start te gaan in de Giro d’Italia. De kopman van Sky heeft te veel last van de gevolgen van de grote val in etappe negen (zondag).

In de aanloop naar de voet van Blockhaus raakte de 30-jarige Brit bij dezelfde valpartij betrokken als Wilco Kelderman, veroorzaakt door een stilstaande motoragent.

De lichamelijke klap resulteerde op de top van de berg in een tijdsverlies van meer dan vijf minuten. Ondanks de kwetsuren wist hij dinsdag nog als tweede te eindigen in de door Tom Dumoulin gewonnen tijdrit. Een paar dagen later blijken de blessures nu toch z’n tol te eisen.

“Sinds de valpartij van zondag ben ik aan het sukkelen”, zegt Thomas in het persbericht van de ploeg. “De blessure aan mijn schouder is te doen, maar de blessure aan mijn knie wordt iedere dag slechter.”

“Het is natuurlijk nooit leuk om een wedstrijd te moeten verlaten, zeker niet als het je hoofddoel van het seizoen is. Maar ik moet naar het grotere plaatje kijken. Het liefst was ik doorgegaan, maar dan is het meer een zaak van iedere dag overleven in plaats van racen.”

Thomas gaat zich na een korte rustperiode richten op de Tour de France.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties