Giro 2017: Gaviria sprint naar derde overwinning

Geplaatst op donderdag 18 mei 2017 om 17:00

Fernando Gaviria heeft in de Giro d’Italia de etappe naar Reggio Emilia gewonnen. De renner van Quick-Step Floors won na een etappe van 229 kilometer de massasprint en boekte daarmee zijn derde zege deze Giro.

Het vooruitzicht van de langste etappe van deze Giro weerhield twee renners er niet van om al vroeg in de aanval te gaan. Sergey Firsanov (Gazprom-RusVelo) en Marco Marcato (UAE -Emirates) kozen het hazenpad en zouden even later gezelschap krijgen van de Italiaan Mirco Maestri (Bardiani-CSF), die vandaag door zijn eigen streek reed. De drie kregen de zegen van het peloton en reden een maximale voorsprong van meer dan zeven minuten bij elkaar.

De drie vluchters zouden bijna de hele dag voorop blijven. Onderweg pakte Omar Fraile op de Colla di Casaglia enkele puntjes voor de bergtrui, waardoor hij de leiding in het klassement overneemt van Jan Polanc. De drie vluchters zouden het niet tot het einde volhouden. Op zeven kilometer van het einde werd Maestri (die even daarvoor was weggesprongen) als laatste vluchter ingerekend.

In de voorbereiding op de sprint nam BORA-Hansgrohe het initiatief. Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) probeerde een massasprint te voorkomen, maar vlak voor de rode vlag werd hij ingerekend. Ariel Richeze zette zijn kopman Gaviria in een zetel af. Jakub Mareczko kwam nog dichtbij, maar slaagde er niet in om Gaviria van de zege af te houden.

Aan kop van het klassement veranderde er niets. Tom Dumoulin vertrekt morgen wederom in de roze leiderstrui.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties