Tejay van Garderen: “Misschien ben ik geen renner voor grote rondes”

Geplaatst op donderdag 18 mei 2017 om 16:15

Tejay van Garderen - Foto: Sirotti

Tejay van Garderen kent tot dusver geen gelukkige Giro d’Italia. De kopman van BMC slaagt er niet in om zich bergop te meten met de beste klimmers en kijkt na bijna twee weken tegen een achterstand van 27 minuten en 25 seconden aan. “Ik ben met hoge verwachtingen naar deze wedstrijd toegekomen. Dit is niet hoe ik het mij voorgesteld had”, vertelt de 28-jarige Amerikaan aan Velonews.

De Amerikaan kan op dit moment niet rekenen op zijn lichaam. “Ik weet niet waarom. Het voelde de dag voor de Blockhaus een beetje alsof ik een zonnesteek had. Ik deed wat water over mijn hoofd en dronk en at wat en het voelde alsof ik het afgewend had. Sindsdien voelt het alsof ik niet in het rood kan gaan. Dat is de enige verklaring die ik momenteel heb.”

De tegenvallende prestaties zorgen voor twijfels bij de kopman van BMC. “Misschien ben ik geen renner voor grote rondes. Maar dat betekent niet dat ik geen goede renner bent. Aan de andere kant besef ik dat ik deze renners al eens verslagen heb. Ik zou ertussen moeten staan. Misschien ben ik niet van het niveau van Quintana of Froome, maar ik zou daar in de buurt moeten rijden.”

Woensdag verloor hij opnieuw veel tijd omdat hij besliste om met het oog op de komende dagen niet te diep in zijn reserves te tasten. “Ik hoop dat ik de komende dagen in een vlucht mee kan zitten en mij kan laten zien. Dat zou deze beslissing rechtvaardigen.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties