Ronde van België introduceert safety car

Geplaatst op donderdag 18 mei 2017 om 09:00

Foto: Sirotti

De Ronde van België wil met de introductie van een safety car de veiligheid in het peloton verbeteren. De organisatie maakte gisteren bekend dat er half uur voor het peloton een auto over het parcours zal rijden, die alle onvoorziene hindernissen doorgeeft aan de koersdirectie.

“Deze wagen rijdt een half uur voor het peloton uit en fungeert als het ware als een extra paar ogen voor de organisatie. De Baloise Safety Car scant de omgeving voor ongevallen, een brand of andere onverwachte omstandigheden. Op deze manier kan de koersdirectie, in samenspraak met alle ordediensten, indien nodig onmiddellijk ingrijpen”, legt koersdirecteur Rob Discart uit.

De Belgische rittenkoers kent daarnaast een way in-way out-systeem voor motorrijders. Zij kunnen op bepaalde momenten op het parcours een alternatieve route nemen om het peloton te passeren. Dit jaar mogen zij tijdens de wedstrijd het peloton niet voorbij steken.

De Ronde van België werd vorig jaar opgeschrikt door een zwaar ongeval. Stig Broeckx werd destijds door een mobiele seingever op de motor aangereden. De Lotto-renner liep daarbij zware hersenschade op.

De Baloise Belgium Tour (2.HC) start aanstaande woensdag en eindigt op zondag 28 mei. Onder meer Philippe Gilbert, Tiesj Benoot, Tony Martin, Wout van Aert en Mathieu van Der Poel staan er aan de start.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties