Evan Huffman wint na lange sprint in Californië, Hofstede derde

Door Youri IJnsen, donderdag 18 mei 2017 om 00:24

Foto: Bryn Lennon/Getty Images

De vierde etappe in de Tour of California heeft een zege opgeleverd voor Evan Huffman. De 27-jarige Amerikaan van Rally Racing was in de straten van Santa Clarita de beste van vijf vluchters. Hij liet zijn ploeggenoot Rob Britton en onze landgenoot Lennard Hofstede (Sunweb) achter zich. Rafał Majka behoudt de gele leiderstrui.

Hofstede mee in de vlucht
Na slechts enkele kilometers ontstond er een kopgroep van zes renners, maar niet veel later bleven daar vijf van over. Gavin Mannion (UnitedHealthcare), Mathias Le Turnier (Cofidis), Evan Huffman, Rob Britton (beiden Rally Racing) en Lennard Hofstede kregen niet veel later een vrijgeleide. Zij reden een ruime voorsprong van zo’n tien minuten bijeen. Dat was het teken voor het peloton om de gashendel open te trekken.

Huffman haalt zijn gram
Onder aanvoering van Sky en BORA-hansgrohe brak het pak in de slotfase nog in verschillende stukken uiteen. Voor de ritzege kwamen de sprintersploegen net tekort, want de vijf wisten voorop te blijven. Evan Huffman zette op een kleine vijfhonderd meter van de streep zijn sprint al in. Hofstede zag het gevaar net te laat, probeerde het gat te dichten, maar hij kwam uiteindelijk geen steek dichterbij. Britton ging in de laatste meters ook nog over hem heen. Vorig jaar greep Huffman op dezelfde aankomst in een sprint-à-deux met Ben King net naast zijn grootste zege ooit.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties