Belkin krijgt in 2014 co-sponsor op het shirt

Geplaatst op dinsdag 31 december 2013 om 08:14

Het Belkin Procycling Team zal in 2014 tijdens bepaalde wedstrijden een co-sponsor op het shirt krijgen. Dat vertelde commercieel manager Mark van de Camp aan WielerFlits. Bedrijven kunnen zich per wedstrijd aan de ploeg verbinden.

In 2013 was Belkin de enige naam op het shirt. Volgend seizoen kan dat veranderen. “Komend jaar zal het voor een sponsor al mogelijk worden om co-sponsor te zijn tijdens een bepaalde wedstrijd of periode. Stel dat er een Australische partij co-sponsor wil zijn tijdens de Tour Down Under, dan is dat mogelijk”, legt Van de Kamp uit. De ploeg heeft al een akkoord van de UCI. “Je mag het design één keer per jaar veranderen, maar het is wel toegestaan om logo’s te ruilen. Er zijn vergevorderde gesprekken en er zijn verschillende partijen die interesse hebben getoond in bijvoorbeeld de Amerikaanse wedstrijden of in de Tour.” Belkin blijft op het shirt staan. “Het wordt niet in plaats van, maar erbij. Nu staat er alleen maar Belkin en de kledingsponsor. Daar komt één grote sponsor bij.”

Op 1 januari wordt het nieuwe shirt bekend. “Daar zullen geen spectaculaire aanpassingen in plaats vinden. Enkel een paar andere logo’s”, verklapte hij al. Het design blijft hetzelfde. “Ons shirt was afgelopen jaar het meest duidelijke en leesbare shirt in het peloton. Het was ook het verzoek van Belkin. Omdat we nog maar kort op de markt zijn, hebben we afgesproken dat in ieder geval voor komend jaar zo te houden. In 2015 gaan we het wel veranderen.”

Lees hier het complete interview met Mark van de Camp


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties